sâmbătă, 7 august 2010

Pasii profetului.Partea III

Vezi trandafirul inflorit ce raspindeste aroma placuta?....vor trece zile si petalele i se vor ofili,aroma i se va stinge si nu va mai putea inghimpa.caci ghimpii i s-or pierde.Ce va ramine atunci din el??
  Si-a trait insa putinul timp in glorie,in floare..iar tu...iar tu poti sa apuci sfirsitul fara sa infloresti macar....ce jalnica faptura mai esti totusi,omule.
  Asa se trec toti si toate in asta lume cum se succed sunetele pentru a face auzit cuvintul...iar eu..te chem sa fii..sa-ti cistigi gloria,poate chiar nemurirea prin ce vei face.
 Care-i nebunia ce te poate salva??- e avintul la care te chem,sa pui  ostire linga ostire si sa supui aceasta lume cu armele gindirii tale..
S-o faci cenusa,s-o treci  prin neant,reconstituind-o apoi in cugetul tau....Astfel vei descoperi coarda acestei lumi,efemeritatea ei si slabiciunile firii tale...
Sa imbraci armura si iei palosul,saruta-ti nevasta si copii si pleaca in lumea mare pentru a te razboi cu necunoscutul..pleaca sa cucerest cunoscind tarimuri noi.
Dar mai intai, fa un popas in biserica,inchina-te celui cu adevarat Puternic si-i cere tarie sa-ti dea,caci vei avea cale lunga sa faci si grele multe sa le birui,grele mai mult izvorite din tine decit din afara ta,ca e mai grea lupta cu cele nevazute  si mai dreapta.
 Si astfel cerind...sa-ti continui drumul catre glorie..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu